Down Under…

Dit keer minder tekst en meer foto’s omdat 4,5 maand Down Under nu eenmaal moeilijk in woorden is samen te vatten!

dsc09221
Four Mile Beach Port Douglas

Na 5,5 maand vol gas reizen even pas op de plaats! We kwamen aan in Perth. Hier bleek al snel dat het, gezien het seizoen, moeilijk zou worden werk te vinden, dus na een kleine week Perth en Fremantle verkennen en een meet up met Rick, mijn klasgenootje van de basisschool, gingen we door naar Port Douglas!

Dankzij Patrick konden we de eerste paar weken bij hem, Kristie en Joanna verblijven. Even acclimatiseren! Al snel vond ik een baan in het Pullman Sea Temple Resort en was Hayko lekker een beetje aan het klussen (dit was voordat hij bij de Indiër op z’n knietjes deeg mocht kneden😂). Wat een omschakeling! Ik mocht gelijk 50u per week aan de slag. Ontbijtdiensten, diner, roomservice, bruiloften, minibar… Alles! Ons eigen plekje vonden we op Plantation Resort, net buiten Port Douglas. Mét tuintje, zwembad en bubbelbad (die laatste 2 moesten we wel delen 😥)!

In de tussentijd probeerden we ook nog wat van de omgeving te zien natuurlijk! Zo zijn we door het Daintree Rainforest naar Cape Tribulation gereden met onze Dora;

zijn we een paar keer wezen zeilen op het Barrier Reef (Low Isles en Snapper Island);

bezochten we Kuranda, Cairns en Mareeba;

en maakten we een roadtrip naar Uluru, Ayers Rock. Hoe leuk was dat!! Inmiddels hadden we onze Dora ingeruild voor Lil’ Excel en hij bracht ons zonder problemen in 10 dagen tijd 3000km heen en weer 3000km terug! Heen via the Atherton Tablelands en terug via Townsville. En waar we sliepen? Gewoon… Achterin de auto! Dwars door the red center (dat niet zo red bleek te zijn), kangoeroes all over (vooral dode… dat wel…) en kilometers niks. Wij vonden het te gek!

De laatste weken gingen we terug naar waar het allemaal begon en hebben we met Mickey en Patrick op Kristie en Joanna’s hondje Spoko gepast, hielden we een afscheidsfeestje van mijn werk en besloten we op de valreep toch de ultieme toerist uit te hangen door met een koala op de foto te gaan in de Wildlife Habitat!😍

De 4,5 maand zijn omgevlogen. Het was soms best een emotionele rollercoaster, maar vooral een superleuke en onvergetelijke ervaring! Intussen zijn we via Bali, aangekomen op Java. Tijd voor een nieuw avontuur! Hopelijk vieren we kerst samen met de Oerang-Oetans op Sumatra!? We’ll keep you posted… Veel liefs vanuit Jogja!

dsc09981

De Supermoon op 14 november 2016, hij stond deze dag 356,511 kilometer van het centrum van de aarde, het dichtstbij sinds 1948. De eerst volgende Supermoon is pas weer in 2034.

4 gedachtes over “Down Under…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s