Roadtrip Chili & Argentinië: Deel 2.

En dat was deel 2! De maand is echt voorbij gevlogen. Ik zie ons nog zo staan bij de Copec op dag 1. Inmiddels hebben we de camper ingeleverd en beginnen we bijna aan een nieuw continent: Afrika!

Hoewel deel twee van de roadtrip ons iets meer uitdaagde en op de proef stelde (Zowel de weersomstandigheden als de camper werkten niet echt mee), hebben we het ook nu weer te gek gehad.

dsc09067

Vanaf Puerto Madryn zijn we nog een klein stukje verder langs de kust omhoog gereden tot aan Bahia Blanca. Een super tof stuk want we werden weer overspoeld met wildlife! Struisvogels, UILTJESGroeiend hart, vosjes, een gordeldier en zelfs een Geoffroy kat! Die was zo cool! Helaas paste een fotoshoot die dag niet in zijn schema en zullen jullie het moeten doen met een linkje naar Wikipedia.

Vanaf Bahia Blanca zijn we langzaamaan terug gereden richting het Westen. Met als eerste stop National Reserve Parque Luro in Santa Rosa. Niet groot, maar wel een hele leuke plek. We zijn uiteindelijk 2 nachten gebleven. Beetje gewandeld, wakker worden tussen de hertjes, vosje voeren… Helemaal goed!

Via een aantal tussenstops belanden we in Mendoza. Hoogtepunt hier was toch wel echt de wijngaard die we bezochten: Dominio del Plata. Zo’n mooie plek! Omdat het 5 gangen diner met bijpassend wijnarrangement niet echt voor ons was weggelegd (al was het alleen al omdat onze kledingkeuze enigszins afweek van die van de overige gastenLachebekje met aureool) besloten we in het naastgelegen tapasrestaurantje te gaan zitten. Dat bleek een goed idee! Heerlijke wijnen, heerlijke tapas… Eindelijk kreeg ik mijn lomo chimichurri… En het ijs van Cabernet Sauvignon met chocolade en zwarte peper? Better than sex… Almost…

Vanaf Mendoza hadden we rechtstreeks de grens naar Santiago kunnen oversteken, maar omdat we tijd hadden besloten we verder naar het Noorden te rijden. Het laatste station voor de grens was Fiambala. Een klein dorpje dat voornamelijk bezocht word voor de thermale baden die er te vinden zijn. Nou, daar moesten we dan maar even gebruik van maken!

2 Dagen later wilden we dan toch de grens over te steken. Aj…. Dat liep even anders! Met een camper die, zoals de eigenaar het zegt: Due to bumpy roads, but all part of the adventure (net als alle andere mankementen en de gratis binnendouche bij regen), praktisch uit elkaar viel, stonden we voor een dichte grens. Na 250 km door de bergen (hoogste grens van Z.Am op bijna 5 km) was daar gewoon ineens een hek. Een achtergebleven agent wist ons te vertellen: No paso… Yeah, no kidding… Iets met rockslides en sneeuw en dat de grens tot na de winter dicht zou blijven. Right…. Even tot 10 tellen… En dat 500 keer… :/ Damn, wat waren wij er klaar mee! Nadat een potje flink schelden effectiever bleek dan tot 5000 tellen zat er niets anders op dan terug te gaan. Gelukkig was de route adembenemend, van beide kanten… 😉

In een paar dagen crossten we terug naar beneden om alsnog de grens tussen Mendoza en Santiago over te steken. Nadat we ons er via de officiële website van hadden laten verzekeren dat deze grensovergang open zou zijn, bleek deze bij aankomst toch echt dicht! De tijd begon te dringen, want op 1 juni moest de camper toch echt weer op het vliegveld staan. Gelukkig vonden we iemand die een beetje Engels sprak. Zij vertelde dat de beste optie was om maar gewoon te wachten. De wegen moesten sneeuwvrij gemaakt worden. Sneeuwvrij? Hoezo sneeuwvrij? De zon schijnt, de temperatuur is oké en we hebben nog geen sneeuwvlok gezien. Maar oké, we hebben braaf gewacht en inderdaad, het wachten werd beloond! Een paar uur later kwam ze vertellen dat als we onze sneeuwkettingen vast klaar zouden leggen, we met een half uurtje door konden. Say what? Sneeuwkettingen? Paniek!!!! Oké, adem in en adem uit… Pokerface op en gewoon in de rij gaan staan. Serieus iedereen werd gecheckt en terug gestuurd als ze geen sneeuwkettingen hadden… Behalve wij… Halleluja! Nog maar 70km van de daadwerkelijke grensovergang! En in die 70km aan haarspeldbochten reden we zo de sneeuw in. Niet een beetje, gewoon een meter sneeuw! Gelukkig waren de wegen goed begaanbaar en kwamen we halverwege de middag bij de grensovergang. Fingers crossed want het bleef maar sneeuwen en om 19u zou de grens weer sluiten. Om half 7 begonnen we hem toch een beetje te knijpen, maar gelukkig konden we net op tijd door en reden we even later Chili in, wat een opluchting! We besloten direct door te knallen naar Santiago, we konden er maar vast zijn!

De volgende dag even naar Valparaíso, een super leuke havenstad met heel veel streetart en de beste Chorrillana (restaurant J Cruz) ever!

En toen was eindelijk het moment daar en konden we de camper heelhuids inleveren! Party popper We made it… He made it… Thanks for the fun and bye bye!

Even 2 dagen bijkomen in Santiago en door naar Buenos Aires.
Het was even schakelen zo zonder ons huis op wielen, maar wat een toffe stad! We bezochten de wijken La Boca en San Telmo, aten een veel te grote steak bij Gran Parilla Del Plata en keken een Tango show in Café Tortoni, een must als je deze stad bezoekt! Buenos Aires is echt een aanrader en we hadden ons hier zeker nog een paar dagen kunnen vermaken. Maar…Het leven is hard en we moeten door Gezichtje met uitgestoken tong en knipoog Iguazu Falls: Here we come!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s