Ecuador

Na de Galapagos Eilanden vertrokken we moe maar voldaan naar het vaste land van Ecuador. Nadat de douane zich wederom erg boos had gemaakt over de 3 bussen insectenspray in onze koffer :p , mochten we dan toch aan boord. Op naar Guayaquil, de grootste stad van Ecuador. Mr Hotelman had een bijzonder leuk plekje gevonden, Cino Fabiani Guesthouse, in de oude wijk Las Peñas. Het guesthouse is ongeveer 100 jaar oud en de inrichting is een soort mengelmoes van vintage meets hipster meets retro… Super cool! We hebben hier een paar hele relaxte dagen gehad. Guayaquil zelf is wat ons betreft niet echt een must see, maar de wijk Las Peñas, de boulevard en het Iguana park hielpen ons prima door onze tijd hier heen!

Vanaf Guayaquil namen we de bus naar Cuenca. In 4 uur tijd stegen we 2,5 kilometer. Die voelden we wel even :/ . De busrit was echt te gek. De weg loopt namelijk dwars door El Cajas NP: Meren, Alpaca’s langs de weg, in wolken gehulde bergtoppen en een steeds wisselend landschap, WOW. Het hotel, Del Parque Hotel & Suites, was weer top. Midden in het centrum gelegen aan een klein parkje met daar omheen de kathedraal van Cuenca, een overvloed aan de mooiste koloniale gebouwen, restaurantjes, barretjes en mensen in traditionele kleding die hun handelswaar proberen aan de man te brengen. Mooi plaatje!

Omdat we op de heenreis zo onder de indruk waren van El Cajas NP besloten we een dagje terug te gaan. Dit is wel even iets om je goed op voor te bereiden, want de routes in het park staan niet erg duidelijk aangegeven en je stijgt nog eens maximaal 1,5 kilometer. Daarbij zijn de paden niet echt paden (zeker niet na regen) en kan het weer snel omslaan. Je wilt hier niet verdwalen! Na ons netjes te hebben ingeschreven bij het visitorscentre mochten we gaan lopen. We kozen voor de kortste route van 2,5 kilometer en zijn in totaal zo’n 3 uur onderweg geweest (inclusief 1 miljoen foto-stops). Hoewel het door de gebrekkige bewegwijzering, het hoogteverschil en het geploeter door de blubber niet echt een heel relaxte wandeling was, was het het meer dan waard. Het is daar zo mooi! Ik had er nog nooit van gehoord, maar het word ‘Páramo’ genoemd, een landschap dat word gekenmerkt zowel hoogvlakten als valleien met daarin meren, graslanden en veen en dat eigenlijk alleen voorkomt in het Andes gebergte. Best uniek dus!

Onze laatste stop in Ecuador was Loja. Strategisch gelegen aan de Pan-American Highway en de perfecte plek om de bus te pakken voor de grensovergang met Peru. Vanaf hier vertrekt de bus namelijk naar Piura en gezegd word dat dit de meest veilige en rustige  grensovergang is. We gaan zien of dit ook daadwerkelijk klopt!

2 gedachtes over “Ecuador

  1. Dat El Cajas NP lijkt me echt fantastisch! Mooie foto’s… nog even wat meer ernaar gegoogeld. Ik had er echt nog nooit van gehoord (heb nog weinig gezien in Zuid en Midden Amerika), maar zou er zeker naartoe willen als ik in Ecuador ben.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s