Costa Rica: Groen, groener, groenst.

Jaaaa!!! Tijd voor Costa Rica! Hier heb ik echt ontzettend naar uitgekeken, en ik kan je zeggen…. Costa Rica heeft ons niet teleurgesteld! Zelfs vriend lief moest schoorvoetend toegeven dat dit toch echt wel een heel mooi land is.

dsc03481

Na een nogal chaotische grensovergang begon ons Costa Rica avontuur in Liberia. Niet echt je van het, maar de bus stopte er nu eenmaal… We hebben er even bijgeslapen en de volgende ochtend gingen we ons huurautootje ophalen… Een lief, schattig, klein autootje. Onze bestemming: Monteverde. Hoewel de navigatie mij de avond ervoor al had verteld dat we 2,5u zouden doen over 130km, was er bij mij geen lampje gaan branden… Wat bleek? De weg naar Monteverde is de laatste, pak hem beet, 75km onverhard en berg op, berg af. Hoe lief, leuk en schattig ons autootje ook was… Dit ging ie niet trekken. Dus we maakten rechtsomkeert en ruilden het arme ding in voor een 4×4. En die hebben we nodig gehad! Ongelofelijk, de weg naar 1 van de grootste toeristische trekpleisters van Costa Rica is tegelijkertijd 1 van de slechtste wegen ever! But boy, did we had fun 😜. Monteverde bleek ook nog eens een ontzettend leuk plaatsje te zijn. Volledig overgenomen door backpackers, maar super gezellig! Uiteraard bezochten we hier het Monteverde Cloudforest. Dit park heeft 2 ingangen: Monteverde en Santa Elena. Hoewel deze laatste bekend staat als minder druk bezocht en deze dus onze voorkeur had, eindigden we toch bij de andere ingang… Ook goed! Vol goede moed kozen we voor de langste hike, 3u. Heel eerlijk? Natuurlijk was het prachtig, echt prachtig. Maar ook toeristisch… Heel toeristisch. Het geitenwollen sokken gehalte steeg naar ongekende hoogten, mijn hemel, ik heb nog nooit zoveel afritsbroeken, veldflessen en bergschoenen bij elkaar gezien! En in plaats van dat we ons een weg door het oerwoud moesten banen, baanden we ons een weg langs het gehele assortiment van Bever en Zwerfkei 😕. Maar nogmaals, het was prachtig en zeker de moeite waard. Naast al het groen werden we getrakteerd op vlinders, vogels en een neusbeertje! Geen spinnen, geen slangen… Just how we like it!

Na Monteverde deden we een rondje Lake Arenal en eindigden we in La Fortuna. Prima plaatsje vanwaar we de volgende dag naar het Arenal Observatory Lodge & Spa zijn gereden, het enige hotel binnen het Arenal Volcano National Park. In tegenstelling tot de zwaar overprijsde tourtjes kun je hier voor een paar Eurootjes zelf rond de Arenal vulkaan lopen. We hebben hier 1 van de leukste dagen tot nu toe gehad! Het is ontzettend goed onderhouden, routes staan perfect aangegeven en het is er niet al te druk. Omdat we pas in de middag arriveerden zijn we tot het begin van de avond gebleven. Tijdens de schemering kwam de jungle tot leven en dat was zo gaaf! Aapjes, neusbeertjes, vogels, kikkers, super tof!

Via San Jose, waar we de auto moesten omruilen, zijn we doorgereden naar Puerto Viejo. Wat een weg! Dwars door de bergen van Nationaal Park Braulio Carrillo en eindigend aan de kust. Een feestje om hier zelf te mogen rijden! Onderweg maakten we een stop bij de bananenplantages van Chiquita en Del Monte en….. Een sloth sanctuary, I just couldn’t help myself 😜. Hier kregen we uitleg over waarom zoveel luiaards moeten worden opgevangen (verwonding door stroomkabels, aanrijdingen en verstoten door mama luiaard) en maakten we een boottochtje tijdens zonsondergang. Prima pauze dacht ik zo!

En in Puerto Viejo? Daar hebben we ons zonder enige moeite aangepast aan de omgeving… Cocktailtje, overheerlijke sushi van Chile Rojo en reggaemuziek. Een fijne afsluiter van een fantastisch Costa Rica!

 

 

 

 

6 gedachtes over “Costa Rica: Groen, groener, groenst.

  1. Costa Rica lijkt me echt prachtig! En zo fijn dat je er met een huurauto kunt rondtuffen als je dat wilt. Helaas kan ik geen langere tijd vrij krijgen in de droge reistijd, maar wie weet komt het er ooit van… zoveel gave natuur… mooie foto’s!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s