Blub blub Belize

Belize hebben we vooral vanuit het water bekeken. Van Chetumal, Mexico vaar je in zo’n anderhalf uur naar San Pedro, Belize. Omdat je de grens over gaat wordt ook hier je bagage streng gecontroleerd door heren in stoere pakjes en een grote gevaarlijke hond. Eenmaal in San Pedro, en dan bedoel ik nadat Hayko de complete douchekraan van de muur trok en de badkamer veranderde in een zwembad, waren we toe aan een drankje. Nook bleek in deze behoefte te kunnen voorzien…. Super lekkere cocktails én alle voorgerechtjes voor de halve prijs…. Tafeltjes op het strand…. Niks meer aan doen!

De volgende dag zijn we gaan snorkelen in het Hol Chan Nature Reserve en Shark Ray Alley. De zon ontbrak een beetje, maar het voordeel daarvan was dat de boten niet vol waren en we tegen gereduceerd tarief mee konden. Het was onwijs gaaf! Ja, de haaien en roggen bij Shark Ray Alley worden gelokt met aas, dat is waar. Vroeger lag er een eilandje waar vissers hun vangst schoon maakten en kwamen de haaien en roggen daar op af. Door orkaan Katrina is dit eilandje weggespoeld en liep San Pedro een hoop inkomsten mis. Nu lossen ze het dus op deze manier op, tsja… Wij vonden het sowieso de moeite waard; Roggen, verpleegsterhaaien, manta roggen, kogelvissen, baracuda’s en verschillende koraalvissen, genoeg te zien! De volgende dag zijn we door gevaren naar Caye Caulker, een veel relaxter plekje! Minder golfkarretjes (hét vervoersmiddel zowel in San Pedro als op Caye Caulker), meer strand en minder Amerikanen (no offence). We besloten de andere kant van het Belize Barrier Reef te gaan bekijken. Wederom te gek! Een minder ‘toeristisch’ tourtje en meer vrijheid om zelf het rif te bekijken.

Ons advies; San Pedro overslaan en direct door naar Caye Caulker om daar lekker te relaxen en te genieten van het op 1 na grootste rif ter wereld! Oh… En vergeet niet een hapje te gaan eten bij Ana’s Aladdin’s Cuisine, helemaal verscholen achter op het eiland, maar super lekker eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s