Hippie happy Tulum, Mexico.

Na het toch enigszins vermoeiende Cuba besloten we in Mexico eerst even te gaan relaxen! We vlogen aan op Cancun en natuurlijk hadden we daar een heerlijk resort kunnen pakken, maar ons oog viel op het meer alternatieve Tulum. Anderhalf uur onder Cancun. Tulum is een leuk, klein, hippie-achtig dorpje met veel backpackers, dreadlocks, surfplanken en een relaxte sfeer. Precies wat we nodig hadden! Tulum heeft een stadscentrumpje waar je gezellig wat kunt eten en wat plaatselijke souvenirs kunt kopen, en het heeft langs de kust een lange weg met hotels, hostels en cabañas in verschillende prijsklassen. Voor de eerste nacht kozen wij voor een cabaña. Een idyllisch wit hutje met rieten dakje en uitzicht op zee. Wat hebben wij lekker geslapen!

Het plan was eigenlijk om direct door naar Belize te reizen, maar we besloten 2 nachten bij te boeken in een verderop gelogen hotel/hostel, El Punto. Wederom een super leuk plekje met echt de vriendelijkste front office medewerker ever! Met termen als ‘the importance of the sun’ en ‘any time is a good time’ een beetje zweverig, maar who cares?!
Nadat we het thuisfront een teken van leven hadden gegeven en alle administratie weer op orde was zijn we een dagje met de auto de omgeving gaan verkennen. Tulum is een prima uitvalbasis want er is een hoop te zien en doen in de omgeving! Overblijfselen van Maya tempels, de onderwater rivier met bijbehorende cenotes (een water bevattende grot, thanks to Wikipedia), ziplinen, snorkelen, whatever you like! Wij zijn naar de Maya tempels in Coba geweest en hebben op de terugweg de Grand Cenote bezocht. De Maya tempels… Tsja… Mooi natuurlijk en bijzonder, maar heel lang kon het ons eerlijk gezegd niet boeien. Zeer waarschijnlijk ook door het aantal andere toeristen dat met bussen tegelijk kwam aanzetten ;). De cenote kon ons meer bekoren :)!  Hoewel ik haast uit principe wilde doorrijden omdat ik entree én snorkelhuur én kluishuur belachelijk vind, besloten we toch te gaan…en WOW…gelukkig maar! Echt een mini paradijsje waar je, samen met wat kleine visjes en schildpadden, tussen de stalagmieten en stalactieten door kunt snorkelen. Dat hadden we niet willen missen!

En nu? Change of plans: In plaats van met de auto de grens met Belize over te gaan hebben we besloten dit per boot te gaan doen en eerst San Pedro en Caye Caulker te bezoeken. Nu dus in Chetumal vanwaar de boot vertrekt. Anders dan lekker eten van de kraampjes langs de weg en een manatee sanctuary dat momenteel gesloten is omdat Mr Manatee op zoek is naar een nieuw vrouwtje, heeft Chetumal niet zoveel te bieden. We gaan snel door en kunnen niet wachten om het Belize Barrier Reef te gaan ontdekken! We’ll keep you posted!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s