Florida: Everglades NP & Key West.

Miami baby!!! Weg uit de kou… Het was een behoorlijk lange vlucht, maar een seizoen ‘The Big Bang Theory’ maakt een hoop goed! Eerste stop… Key West. Tijdens de rit waren we allebei nog niet echt overtuigd, maar eenmaal aangekomen… Toch wel de moeite waard! We kwamen laat aan en hebben direct een hotel opgezocht. Het Harborside Motel was een schot in de roos. Duval Street op loopafstand en de beste taco’s van Mellow Ventures in onze achtertuin! De volgende ochtend zijn we even het centrum in geweest en dat was echt wel heel leuk! De gebouwen, de sfeer, de mensen…. Heerlijk! Als kers op de taart: Key Lime Pie… The one and only… Known from the Oprah Winfrey Show… Zeggen ze…

Next stop: Everglades National Park. We hadden ons laten vertellen dat het een goed idee is om vroeg in het park te zijn in verband met drukte, de ontwakende natuur…je kent het wel! Zo gezegd, zo gedaan. Om half 8 reden we het park in (Ja, dat is vroeg!). Na zo’n 3 kwartier rijden besloten we te stoppen bij een uitkijkpunt. Super mooi, niks aan het handje…. Tót we bij de auto kwamen: Deze had een kleine nervous breakdown. Alle lampjes op het dashboard knipperden en de auto deed niks meer. Nou, daar sta je dan… tussen de aasgieren (geen grapje), teveel onbekende beestjes in de bosjes en home of the alligators. Het zal je niet verbazen dat ook onze telefoons geen service hadden. Terwijl Hayko met wat scheldwoorden gooit zoek ik naar wat gereedschap in de illusie deze hysterische auto weer aan de praat te krijgen. Uiteraard bleek het gereedschap tijdelijk onzichtbaar. Maar… Daar kwam hij aan… In zijn grote stoere pick-up… Onze eigen Rambo! Gehuld in niets dan camouflage kleding, compleet met afritsbroek en messen aan z’n riem. Hij bracht ons terug naar het visitorscenter en 3uur later waren we weer onderweg in een andere auto (thank you Dollar Carrentals)! Niet slecht! We zijn helemaal naar het uiterste puntje gereden, Flamingo. Hier maakten we een boottochtje dat we beter hadden kunnen overslaan ;). De Everglades zijn echt zeker de moeite waard, maar wat ons betreft kun je dit beter op eigen houtje doen en de toeristische plekken zoveel mogelijk ontwijken. De nacht brachten we door in het niet zo bruisende, maar heerlijk authentieke Everglades City om de volgende dag terug te rijden naar Miami.

Maar niet voordat we een Airboat tour hadden gemaakt! Coopertown sprong er niet echt uit tussen alle schreeuwerige advertenties, maar wat een goede keuze! Een stuk goedkoper en echt een te gekke tocht met een hoop alligators, vogels en mooie uitzichten over ‘The River of Grass’, super leuk!

’s Avonds moesten we natuurlijk de Superbowl 50th anniversary kijken. Dit wilden we eerst in South Beach doen, maar hier waren we snel klaar mee. Teveel herrie, te schreeuwerig en f*cking duur. Toeval of niet, maar naast het hotel bevindt zich dé perfecte sportsbar, Tom’s NFL! Omdat er geen plek meer was deelden we onze tafel met Marilyn en Walt from Texas. Een ouder echtpaar dat de afgelopen maand 4 cruises achter elkaar had gemaakt en nu weer naar huis ging. Echt een hele leuke avond!

Vandaag zijn we Miami in geweest en zitten we nu weer even in de sportsbar om ons voor te bereiden op onze volgende bestemming…. Cuba!

 

 

3 gedachtes over “Florida: Everglades NP & Key West.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s